Gazdaság

Bréking: új autóipari megaberuházás jön Magyarországra?

takata safety systems (takata)
takata safety systems (takata)

Orbán Viktor holnap számol be egy japán cég vezetőjével közösen valamiről.

Ismét bővülhet a magyar autóipar: október végén leányvállalatot alapított Magyarországon a japán Takata, amely egy jelentős autóipari beszállító. A Takata Safety Systems Hungary Kft. tulajdonosa a holland Takata International Finance BV, s két ügyvezetője van: Hiroshi Shimizu és Kersten Hugo Bachmann.

Vélhetően a cégalapítással függ össze, hogy holnap Orbán Viktor miniszter és Stefan Stocker, a Takata elnöke közös sajtótájékoztatót tart. Az, hogy a miniszterelnök személyesen vesz részt, arra utal, hogy jelentős, feltehetően milliárdos beruházást jelenthetnek be.

Hogy a Takata pontosan mit csinál majd Magyarországon, még nem lehet tudni. A cég egyébként autóbiztonsági berendezésekre szakosodott: biztonsági öveket, légzsákokat, kormányrendszereket, gyereküléseket és különböző elektronikus szenzorokat gyártanak. Márciusi adatok szerint 55 gyárat üzemeltet 20 országban, s Magyarországon eddig nem volt jelen.

A Takata európai központja egyébként Németországban, Frankfurt mellett van. A cég LinkedIn profilja szerint egyébként az Audi, a BMW és a Daimler is ügyfelei között van.

A cégről bővebben itt tájékozódhat (angolul.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik