Gazdaság

Optimista az Euronics üzemeltetője

Az idén hatvan százalékkal nagyobb, félmilliárd forint feletti nyereséget tervez a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft., a műszakicikk-kereskedelmi hálózat nettó árbevétele pedig várhatóan 35 milliárd forintra nő a 2012-es 32,4 milliárd forintról.

Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető cég szerint 2014-től 30-40 új üzletet nyitnak Magyarországon, ennek első lépéseként idén november elején Soroksáron nyílik egy üzlet, majd Kelet-Magyarországon folytatódik a terjeszkedés.

A jelenleg 759 dolgozót foglalkoztató Vöröskő Kft. 24 éve működik, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001-ben csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi hálózatához, amely Európa legnagyobb beszerezési társulása, és a második legnagyobb műszakicikk-kereskedelmi lánc a kontinensen, 29 országban több mint 11 ezer üzlettel van jelen. A nemzetközi beszerzési társuláshoz csatlakozással együtt a Vöröskő Kft. továbbra is magyar tulajdonban maradt. A Vöröskő Kft. 64 üzlettel rendelkezik, amelyek túlnyomó többsége a Dunántúlon van.

A Vöröskő 2014. január 1-jétől egyedül biztosítja majd az Euronics üzletek országos lefedettségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik