Gazdaság

Újabb gigantikus megrendelést nyert a Közgép

huszezer-forint(960x640)(3).jpg (forint, pénz, húszezer)
huszezer-forint(960x640)(3).jpg (forint, pénz, húszezer)

A mai napon egy négymilliárdos tendert bukott, de egy 32 milliárdost nyert a Közgép.

A Közgép Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. alkotta konzorcium nyerte azt a közbeszerzést, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő írt ki az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közti második szakaszának, illetve az új Tisza-hídnak a kivitelezésére – derül ki a Közbeszerzési Értesítő hétfői számából (pdf), mint az Index, majd az MTI is megírta.

Ez a szerződés összesen 32 milliárd forintnyi munkát ad a cégeknek. A tájékoztató szerint két ajánlat érkezett, a másik ajánlattevő is egy konzorcium volt, amelynek többek között a Strabag is tagja volt.


Fotó: Neményi Márton

Hétfőn egy 4 milliárd forintos közbeszerzés eredményét is nyilvánosságra hozták, amelyen szintén indult a Közgép, ám amelyet nem nyert meg.

A Közgép állami megrendelései miatt az ellenzéki pártok többször is támadták a kormányt. Az ellenzék azt kifogásolta, hogy a Fidesz egyik legbefolyásosabb háttéremberének tartott Simicska Lajosnak az érdekeltségébe tartozó cég egyre több állami és önkormányzati közbeszerzésen nyer – foglalja össze a cég megrendelései körül zajló vitákat az Index.

Az építőipari vállalat évről évre egyre több profitot termel: a cég adózott eredménye tavaly 3 milliárd, 2011-ben 2,9 milliárd, 2010-ben 1,9 milliárd forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik