Gazdaság

Már a Penny is elfogadhatja Bözsit

Erzsébet utalvány (erzsébet utalvány)
Erzsébet utalvány (erzsébet utalvány)

Bő másfél év után a nyolcadik élelmiszerlánccal is leszerződött az Erzsébet-utalvány kibocsátója.

Csütörtöktől a Penny Market diszkont áruházlánc üzleteiben is elfogadják az Erzsébet-utalványokat – adta hírül az utalvány-kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA). A megállapodás szerint így szeptember 12-étől az étkezési, a gyermekvédelmi, az iskolai és az ajándék Erzsébet-utalvánnyal is fizethetünk mind a 192 Pennyben.

Az újfajta béren kívüli juttatást 2012-től vezették be, kezdetben csak étkezési utalvány volt belőle. Eleinte úgy tűnt, hogy bár az MNÜA kirekeszti a multi láncokat az elfogadói körből, de aztán szép lassan mégiscsak szerződést kötött velük is. Először a négy magyar lánc, a CBA, a Coop, a Reál és az Arzenál fogadhatta el az Erzsébet-utalványt, aztán később csatlakozhatott e körhöz a Tesco, a SPAR, az Auchan is.


Fotó: kummer János

Az Erzsébet-utalvány a bevezetése után nem sokkal a legkedveltebb béren kívüli juttatási forma lett. S közben a diszkriminatív adóváltozások miatt a korábbi (multi) étkezési utalványt forgalmazó cégek piaca teljesen beszűkült, s volt olyan vállalat, amely ki is vonult a magyar piacról.

Bözsit ma már az országban több mint 50 ezer helyen fogadják el, több mint 40 ezer munkáltató adja az utalványt a dolgozóinak, a felhasználók száma pedig 2 millió felett van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik