Gazdaság

Nagy biznisz a lakáskiadás

kiadó (kiadó)
kiadó (kiadó)

Sokan felfedezték már a lehetőséget, hogy érdemesebb külföldieknek, pár napra kiadni a lakást vagy a szobát, mint albérlőt fogadni. Sokkal jobban lehet vele ugyanis keresni.

Kapcsolódó cikkek

Hogy mennyire jövedelmező az üzlet, azt jól jelzi az is, hogy a saját bevallása szerint vezető internetes felület, a német Windu kis csapatból 250 fős céggé nőtte ki magát 2011 óta. A hasonló oldalakon nemcsak olcsó szállást találhat a turista, hanem aki ki akarja adni lakását vagy szobáját, az is megtalálhatja a számítását. Felfedezték ezt már a magyar „házigazdák” is.

S hogy mennyit lehet vele keresni? A német online szállásfoglalási cég szerint náluk egy átlagos budapesti szoba 20-30 euróért kelhet el éjszakánként, ami azt jelenti, hogy már 50 százalékos kihasználtság mellett is több mint 90 ezer forintos bevételt hozhat a tulajdonosnak.

Aki bele szeretne vágni a szobakiadásba, annak nem árt tudnia, hogy a jegyzőtől kell engedélyt kérnie a tevékenységre. És persze arról se feledkezzen meg, hogy adóznia is kell majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik