Gazdaság

Mégsem volt roham szombaton az ATM-eknél

Olvasónk úgy okoskodott, hogy még utoljára felveszi az egész fizetését készpénzben, amíg nem terheli rá a bankja a megemelt tranzakciós illetéket. Csak nehezen tudta megfejni az ATM-et.

Béla figyelemmel kísérte a híreket, és annak is utánanézett, hogy a bankja szeptembertől már rá fogja terhelni a 6 ezrelékre megemelt tranzakciós illetéket a készpénzfelvételre. Mivel a hétvége előtt kapta meg a fizetését, úgy döntött, most az egészet készpénzben veszi fel. Még utoljára.

Be is ütötte az összeget. Az ATM hangosan karistolt egy darabig, aztán kiírta, hogy technikai hiba miatt nem tudja kiadni az összeget. Bélán azonban nem fogott ki egy ilyen üzenet. Feldarabolta a fizetését, és kisebb tételekkel próbálkozott. Így már ment a dolog, ezer forintosokban kapta meg a beírt összeget, és végül sikerült a kívánt mértékben megfejnie a gépet.

Az automatában tehát volt pénz, csak a nagyobb címletek fogytak ki. Olvasónk úgy gondolta, talán azért, mert mások is készpénzeztek még egyet utoljára.

Logikusnak tűnt az érvelés, ezért megkérdeztük a bankokat, tapasztaltak-e a hétvégén kiugró készpénzfelvételi forgalmat, illetve olyat, hogy kifogyott az ATM-ekből a pénz. A válaszok alapján úgy tűnik, mégsem volt extraerős az ATM-es forgalom a hétvégén.

A válaszoló bankok (OTP, Citi, Budapest, Takarékbank, MKB, CIB) mindnyájan úgy reagáltak, hogy a hétvégén nem tapasztaltak kiugró ATM-forgalmat, sem fennakadást, illetve azt sem, hogy kifogyott volna a pénz. A Budapest Bank külön kitért rá, hogy náluk az új kondíciós lista augusztus 28-án lépett hatályba, azonban az ezt megelőző hétvégén sem érzékeltek fokozott ATM-es készpénzfelvételt és készpénzkifogyást sem. A CIB pedig azt írta, náluk szeptember 30-tól módosulnak a számlavezetés díjai.

Ezek szerint olvasónknak egyszerűen pechje volt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik