Gazdaság

„Postagalamb” is lenne a Sólyom

Vágó József abban bízik, hogy a légitársaság 2017-re a Magyarország tíz vezető cége között lesz. Mint a Heti Válasznak mondta: azért nem árulnak el még túl sok információt, mert a versenytársak „rárepülnének”.

Kapcsolódó cikkek

A Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatója a csütörtökön megjelent lapnak azt mondta, piackutatások igazolják, hogy lenne kereslet arra a prémiumszolgáltatásra, amit ők nyújtanának, a fapadosnál valamivel magasabb áron. Külföldön sokkal komolyabban veszik őket, mint itthon – tette hozzá Vágó József.

Egy hónapon belül az első hat géppel 22 célállomásra repülnének. Szeptember közepétől például Londonba, Párizsba, Amszterdamba vagy Frankfurtba indítanának járatokat, de befektetőik kívánságára öbölbeli arab célállomás is lesz a menetrendben. Partnereik bemutatását egy újabb nagy bejelentéshez időzítené a vezérigazgató.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Vágó József közölte: októberben folytatódik az új gépek behozatala, és nem osztja azoknak a véleményét, akik szerint téli menetrenddel indulni kész öngyilkosság. „Az, hogy van-e utas vagy sem, csak azon múlik: tud-e a légitársaság jó áron színvonalas szolgáltatást nyújtani.”

A magyar államot azért nem akarják bevonni a cégbe, mert az csak megnehezítené a működést, de szívesen együttműködnének a Magyar Postával, hiszen a Sólyom áru– és postaküldemény-szállításra is kért engedélyt – mondta a vezérigazgató a Heti Válasznak.

Az Álmos vezér névre keresztelt Boeing 737-500-as Budapestre érkezésekor Vágó József azt mondta: egyelőre 12 géppel számolnak ebben az évben, de számuk bővülhet. Hosszú távú járatok a jövő évi menetrendben várhatók. A jegyeladásról megállapodtak a szolgáltatóval, és záros határidőn belül, augusztus legvégére vagy szeptember első hetére készen állnak a jegyértékesítési rendszerrel. Az idén három hónap alatt 300 ezer utassal számolnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik