Gazdaság

Titkos tárgyalásokat folytat Csányi Sándor?

csányi sándor (csányi sándor, )
csányi sándor (csányi sándor, )

Hónapok óta folynak a tárgyalások a Mol és a horvát kormány között - írja több gazdasági lap horvát sajtóhírek alapján.

A Jutarnji List arról írt, hogy hónapok óta titokban tárgyal a Mol és a horvát kormány. A felek már minden lényeges kérdést érintettek. A horvát lap szerint magyar részről a tárgyalásokat Csányi Sándor, a magyar olajcég igazgatóságának alelnöke vezeti. A tárgyalásokon szó volt többek között a Mol irányítási jogáról és az INA stratégiájáról. A tárgyalások konstruktív légkörben zajlottak – írta a horvát lap, ám a Portfolio.hu szerint a közelmúlt fejleményei ezt cáfolni látszanak, hiszen az elmúlt hetekben érezhetően nőtt a feszültség a MOL-INA ügy kapcsán.

Emellett a Csányi irányítása alatt álló bankcsoport, az OTP állítólag indulna a horvát postabankra kiírandó tenderen – teszi hozzá a Világgazdaság szintén a Jutarnji List alapján. A Postanska Banka megszerzése a Mol horvátországi pozícióját is erősítené. A horvát lap úgy tudja, a magyar fél engedne a horvátokat zavaró, ügyvezetői igazgatói posztok megszüntetése ügyében és nem lenne csoda, ha a horvát Legfelsőbb Bíróság teljes egészében vagy részben újratárgyalná az első fokon már elítélt Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök ügyét.

Sanadert egyebek mellett abban is bűnösnek találták, hogy vesztegetési pénzt fogadott el a Moltól, az INA irányítási jogainak átadásáért. A vádat Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és a Mol is rendszeresen visszautasítja. Szollár Domokos, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója nem kívánta kommentálni a lap spekulációit, de elmondta, hogy minden olyan kezdeményezést, döntést értékelnek és üdvözölnek, amelyik az együttműködéshez és a megoldáshoz visz közelebb – írja a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik