Gazdaság

Jól járnak a cégek a kisgyerekesekkel

család (család)
család (család)

Folyamatosan bővül a kisgyermekes szülők foglalkoztatása a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint. Ennek oka, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv nyújtotta adó- és járulékkedvezmények érdekeltté teszik a vállalkozásokat az ilyen munkavállalók alkalmazására.

A cégek már másfél éve szociális hozzájárulási adó megfizetése nélkül alkalmazhatják a kisgyermekes szülőket. Az adóhivatal adatai szerint májusban csaknem 30 ezer kisgyermekes szülő után vették igénybe ezt a kedvezményt.

A havi adatokból kiderül, hogy a kedvezményt igénybe vevők száma folyamatosan bővül. Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint a munkáltatóknak további költségmegtakarítási lehetőségük is van ezen a területen.

Tavaly óta ugyanis a gyedről, gyesről vagy gyetről visszatérő anyákat két évig járulékmentesen foglalkoztathatják a cégek, idén pedig az igénybe vétel feltételeit is enyhítették, valamint a szükséges igazolásokat a korábbinál könnyebb beszerezni – írta a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik