Gazdaság

Ennél többet vártak a Google-tól

google(430x286)(2).jpg (google, )
google(430x286)(2).jpg (google, )

A Google második negyedévi bevétele és nyeresége a szakértők által vártnál alacsonyabb volt.

A vártnál gyengébb negyedéves adatokat közölt a Google – derült ki a New York-i tőzsde csütörtöki kereskedésének zárása után kiadott beszámolóból. Az internetes óriáscég árfolyama csaknem 5 százalékkal esett a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben.

A Google adózott eredménye 3,2 milliárd dollár, részvényenként 9,54 dollár volt a június végén zárult negyedévben. Ez 16 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi 2,8 milliárd dollárt, részvényarányosan 8,42 dollárt.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 9,56 dollár lett, alacsonyabb az elemzők által várt 10,78 dollárnál.
A Google konszolidált bevétele, ami tartalmazza a Motorola mobilgyártó eredményeit is, 19 százalékkal 14,11 milliárd dollárra ugrott, ami azonban szintén kevesebb, mint a szakértők által várt 14,4 milliárd dollár.

Az online hirdetéseknek köszönhetően tavaly nagyon jó évet zárt a Google: a vállalat adózott eredménye 10 százalékkal nőtt, és meghaladta a 10 milliárd dollárt. A bevétel először lépte túl az 50 milliárd dolláros álomhatárt, miután különösen jól alakult a negyedik negyedév: a bevételek 36 százalékkal ugrottak meg az előző év azonos időszakához képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik