Gazdaság

Elindult az online Tesco, de csak tesztüzemben

Akik előregisztráltak, azok csütörtöktől már kipróbálhatják az online Tesco szolgáltatását. Egy bevásárlásért 899 forintot kérnek pluszban, egyébként az áruházi árak érvényesek.

Csütörtökön utolsó fázisába ért az online Tesco tesztelése: a korábban (január közepe óta) előregisztrált vásárlók már kipróbálhatják a szolgáltatást. Lépcsőzetesen hívják meg a vevőjelölteket a tesztelésre, hogy a rendszert fokozatosan terhelhessék.


Fotó: AFP

A vásárláshoz egyébként újabb regisztráció szükséges, ahol már pontos lakcímet, telefonszámot is kérnek.

Az áruházlánc sajtóosztálya úgy tájékoztatott minket, hogy rendelni egyelőre csak azok tudnak, akik erre meghívót kaptak e-mailen. Nekik ki is szállítják az árut. Tájékoztatásuk szerint az első vásárlók visszajelzései kulcsfontosságúak ahhoz, hogy két hét múlva tökéletes szolgáltatással indulhasson a nagyüzem.

A web Tescóban az árak egyébként megegyeznek a kiszállítás napján érvényes árakkal. Egyes termékeknél azonban lehet kis eltérés, például amiatt, hogy a kiszállítás leghamarabb másnap történik meg. Ha közben változik az ár, akkor már az újjal számolnak. Ezért is írnak irányárat. Az áru kiszállítását reggel nyolc és este tíz között végzik, 2 órás idősávokban. A foglalás díja 899 forint.

A fizetés bankkártyával, hitelkártyával vagy online lehetséges. Készpénzben biztonsági okokból nem. A kártyás fizetés online és személyesen is lehetséges a szállítónál. Az online fizetésnél 700 forintot zárolnak, amíg ellenőrzik, érvényes-e a bankkártyánk. Mielőtt kiszállítanák az árut, azt is ellenőrzik, van-e rá fedezetünk. Ha nincs, akkor le lehet mondani a rendelést, vagy lehet azt mondani, hogy az átvételkor fizetünk, bankkártyával. Ha van fedezetünk, akkor zárolják a vásárlás összegét is, az aktuális napi áron – írják az oldalukon. A számlánkat azonban ténylegesen csak akkor terhelik meg, amikor az árukat már átvettük. A bankkártyák közül a Visa betéti, electron és hitelkártyát vagy a Master Cardot illetve a Maestro-t fogadják el. A szolgáltatás Budapesten, Fejér és Pest megyében él már, de egyelőre nem minden településen.

Bár meghívót nem kaptunk még a vásárláshoz, beléptünk az online boltba. Próbaként tartós tejet tettünk a kosarunkba. Kettőnknél minden rendben volt, viszont a harmadik gépen nem minden tej ára jelent meg, és ahol ki volt írva, ott több ár egymásra csúszott. Ezért nem volt kiolvasható, mennyibe is kerül az adott termék. A kosárba pedig nem az a tej került, amit kiválasztottunk. Vagyis úgy tűnik, még valóban kell egy kis tesztelés, mielőtt megindul a nagyüzem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik