Gazdaság

Reuters: Hogy lehet megszabadulni Orbántól?

Orbán Viktor (Orbán viktor, csányi sándor, schmitt pál, bajnai gordon, )
Orbán Viktor (Orbán viktor, csányi sándor, schmitt pál, bajnai gordon, )

A hírügynökség forrásai szerint a választások miatt Orbán félretenné az unortodox eszközeit.

A befektetők ugyan nem szeretik azt a gazdaságpolitikát, amit Orbanomics néven is emlegetnek, de csak akkor szabadulhatnának meg jó eséllyel a magyar kormányfőtől, ha eladnák magyar kötvényeiket és forintjukat – írja a Reuters elemzésére hivatkozva a Napi Gazdaság.

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt csak az késztetné gazdaságpolitikai irányváltásra, ha a befektetők kivonnák a magyar értékpapírokban lévő pénzüket, s ezzel meredek lejtőre küldenék a forintot – állapítja meg a Reuters elemzése.

A múlt havi sikeres dollárkötvény-kibocsátás után a magyar kormány nem szorul nemzetközi segítségre, ezért az Európai Unió, amely a demokrácia korlátozásával vádolja Budapestet, és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nincs abban a helyzetben, hogy finanszírozási segítségéért cserébe gazdasági-politikai feltételeket szabjon Magyarországnak.

Orbán Viktor a választások megnyerésére koncentrál, ezért a Reuters egyik forrása szerint, aki jól ismeri a kormányfőt, félre akarja tenni az unortodox eszközöket – olvasható a Napi Gazdaságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik