Gazdaság

Eljött a nyalás ideje

Faljuk a jégkrémeket. A hűsítő édesség a diszkontokban a legkelendőbb.

Jó idők járnak a jégkrémpiacra, a meleg nyári időjárás a hűsítő nyalánkság forgalmában már tavaly is komoly erősödést eredményezett. Ráadásul a családi dobozos jégkrémekből idén már a szezon elején – a második negyedévben – is több fogyott, mint a tavaly július-szeptemberi időszakban. Az otthon elfogyasztott jégkrémek legnagyobb hányada diszkontokból származik, a többség kedvence továbbra is a csokoládés és a vaníliás ízesítés.

Egy liter dobozos jégkrémet 600 forintnál valamivel kevesebbért lehet beszerezni, ám természetesen nagy különbségek vannak az egyes márkák között. Ugyanakkor minden árszegmensben látható növekedés: az olcsóbb és a drágább termékek is jobban fogynak.

A csokoládé és a vanília továbbra is a legkedveltebb ízek, de a gyártók újításainak köszönhetően a különböző mixek is egyre népszerűbbek. A gyümölcsös ízek kevésbé fogynak, ezek közül az eper az, ami leggyakrabban kerül a vásárlók kosarába.

A júliusban és augusztus első hetében tapasztalható meleg miatt valószínűsíthető, hogy a főszezon is jól fog sikerülni, azaz tovább nő a dobozos jégkrémek eladása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik