Gazdaság

Csökkenhet a szakképzetlen dolgozók munkáltatói járuléka

Jövőre csökkenhet a szakképzetlen dolgozók után fizetendő munkáltatói járulék - idézte szerdai számában a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkárának interjúját, amely az Adó Szaklap márciusi számában olvasható.

Balog Ádám közölte: a kormány nagy hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy jövőre jóval célirányosabban, a kedvezményezett csoportokat meghatározva adják meg az adókedvezményeket.

2013-tól a szakképzettséggel nem rendelkező munkakörökben dolgozók után a 27 százalékos szociális hozzájárulási adó helyett a minimálbér összegéig csak 18 százalékot kell majd fizetni – olvasható a Napi Gazdaságban.

“Folyamatosan dolgozunk a 2013-as költségvetésen, adópolitikában a kkv-szektor adózásának egyszerűsítésével foglalkozunk nagy erőkkel. Az eva kérdésének megoldását is az egész kkv-szektor adózásának rendszerébe ágyazottan tudom elképzelni. Feltehető az is, hogy valamilyen átalányköltség-eleme lesz az új rendszernek, de úgy látom, az áfát külön kellene kezelni” – mondta a helyettes államtitkár a lapnak.

Balog Ádám a többi között arról is beszélt, hogy az Európai Unió jövőre lehetőséget teremt a kkv-k áfaszabályainak egyszerűsítésére, amely szerint még inkább pénzforgalmi jellegű lenne az áfázás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik