Gazdaság

Új kutatási központot hoz létre az IT Services Hungary

Az IT Services Hungary K+F tevékenysége fejlesztésére 314 millió forintos uniós támogatást nyert a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A vállalat a projekt részeként új kutatás-fejlesztési (K+F) központot és ezzel 70 új munkahelyet hoz létre Budapesten és további 500 munkahely megteremtését tervezi idén.

A jelenleg 2500 főt foglalkoztató cég 2010 nyarán uniós forrásból indította el telekommunikációs eszközök fejlesztését célzó K+F tevékenységét Debrecenben, melyet tovább bővít Budapesten a jelenlegi támogatás segítségével. A projekt során a vállalat informatikai kutatási-fejlesztési részleget indít fővárosi szolgáltató központjában, és 70 új, alkalmazott és kísérleti kutatási feladatokat ellátó pozíciót hoz létre a szolgáltatási folyamatok modernizálása és az ügyféligények még korszerűbb kiszolgálása érdekében.

A budapesti projekt kiemelt területei közé tartozik a munkaállomások virtualizációja (VDI), az üzletmenet folytonosságát biztosító eszközök fejlesztése, a szervezeten belüli és szervezetek közötti együttműködés és kommunikáció hatékonyabbá tétele, valamint az önkiszolgáló funkciók modernizálása.

Ilosvai Péter ügyvezető igazgató elmondta: a vállalat az év folyamán további több száz új munkahely megteremtését tervezi különböző informatikai területeken. Egyebek között az összes, széles körben alkalmazott szoftver- és hardverplatform SAP-rendszer szolgáltatásaira, távoli és helyi szerverüzemeltetésre, valamint hálózatmenedzselésre és hálózatfelügyeletre is keresnek szakembereket.

Az IT Services Hungary a T-Systems International leányvállalata, Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik