Gazdaság

Mégsem önti a pénzt az online szerencsejáték-adó

A Sportingbet szerint a játékbevételek 20 százalékának adóként történő befizetése a legmagasabb, még elfogadható szint az online fogadóirodák számára Európa-szerte.

A Sportingbet szerint az online szerencsejátékokból származó adóbevételek több tízmilliárd forinttal elmaradhatnak a remélt összegtől, mert a szeptemberben elfogadott szerencsejáték-törvény módosítása megnyitja ugyan a magyar piacot az internetes szerencsejátékok előtt, de egy fontos területére, az online sportfogadásra nem tér ki.

A világ vezető online sportfogadási irodája úgy vélekedik, hogy a parlament által elfogadott törvény nem kellően kezeli az aktuális trendeket és kihívásokat, hiszen a nemzetközi internetes játékszervezők tevékenységének és játékbevételének egyaránt jelentős részét a sportfogadások adják.

Az iroda leszögezi, hogy a teljesen liberalizált piac az államnak és a játékosoknak is előnyös, mert az állam új adóbevételekhez juthat, a játékosok pedig transzparens, biztonságos környezetben élvezhetik a sportfogadások izgalmát.

A Sportingbet csoport jelenleg is vizsgálja a törvénymódosítás nyomán kialakuló piaci lehetőségeket, azért, hogy aktív szereplője lehessen a liberalizált magyar piacnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik