Gazdaság

Újabb 800 milliót kap a Terrorelhárítási Központ

Ez a szervezet biztosítja Schmitt Pál és Orbán Viktor védelmét.

A terrorfenyegetettség erősödése és a miniszterelnök, illetve az államfő biztonságának megerősítésére költ 800 millió forintot a tavaly létrehozott Terrorelhárítási Központ – hangzott el pénteken az RTL Híradóban. A szervezet idén több mint 10 milliárd forintból gazdálkodik, emellé kapják ezt a pluszösszeget technikai eszközök fejlesztésére – hogy pontosan mire, azt nem árulják el.

Nemzetbiztonsági okokból kértek felmentést a közbeszerzési eljárás alól a parlament rendészeti bizottságától. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: olyan versenyelőnyt nem kellene adni a bűnözőknek, hogy tudják, milyen eszközökkel rendelkeznek a bűnüldözők, ezért van az, hogy a TEK munkájához szükséges eszközök beszerzése nem nyilvános.

A miniszterelnök szóvivője szerint csak a központ szakemberei mondhatnák meg, hogyan erősödött a terrorfenyegetettség és milyen veszélyben van az állam és kormányfő, de nem tehetik. A szocialisták ezt kifogásolják.

Harangozó Tamás MSZP-s parlamenti képviselő azt mondta: nem kaptak megnyugtató választ arra, milyen új terrorfenyegetettség jelent meg az országban és mi fenyegeti a miniszterelnököt, mi indokolja a beruházásokat.

A szocialista képviselő szerint tavaly a terrorelhárító központ ugyanilyen célra, ugyancsak közbeszerzés nélkül költhetett el csaknem 10 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik