Gazdaság

Szíjjártó: a felelősséghez igazodik Járai fizetése

Szijjártó Péter szerint indokolt volt Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottsági elnöke fizetésének emelése.

Volt egy fizetésben jelentős különbség a nemzeti bank elnöke és felügyelőbizottsági elnöke között, miközben a felelősség ügyében koránt sincs ekkora különbség, ezeket egymáshoz kellett igazítani – indokolta a kormányfő szóvivője keddi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt, hogy a 2011. évi költségvetést megalapozó, a kormány által is támogatott módosító indítványok hétfői parlamenti elfogadása nyomán az MNB fb-elnökének tiszteletdíja havi bruttó 1,2 millió forintra emelkedik, 300 ezer forintról.

Szijjártó Péter – egy hétfői, a közjogi méltóságok 13. havi juttatását megszüntető parlamenti döntést kommentálva, szintén kérdésre válaszolva – kitért arra: elképesztő számukra, hogy amikor a szocialista kormánytöbbség korábban arról döntött, hogy a megszorítások keretében elveszi a közalkalmazottaktól a 13. havi fizetést, pont arról feledkeztek meg, hogy a szocialista miniszterelnöknek is jár ez a juttatás.

Arra a kérdésre, a kormány tesz-e lépéseket a benzin árának mérsékléséért, azt mondta: tanulmányozzák a helyzetet, és meglátják, mit tehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik