Gazdaság

Lehúzza a rolót a TE Ganz-Röck

Péntek éjféltől felfüggesztik a sztrájkot a kiskunfélegyházi Ganz-Röck dolgozói, mert úgy látják: nincs értelme tovább tiltakozni, a céget ugyanis felszámolják, az alkalmazottakat pedig elbocsátják.

Felszámolóbiztos érkezett a Ganz-Röck kiskunfélegyházi gyárába – ekkor jelentették be, hogy felszámolják a kazángyártással foglalkozó céget. A felszámoló biztos azt mondta a dolgozóknak: kérelmet ad be a bérgarancia alaphoz, hogy rendezzék az elmaradt béreket.

Molnár István, a sztrájkbizottság elnöke elmondta, hogy a dolgozóknak fejenként körülbelül nettó másfél millió forinttal tartozik a cég, és várhatóan több hónap alatt csupán egyharmadát kapják majd meg a pénznek. Ettől függetlenül sikeresnek értékelik a sztrájkjukat, mert – ahogy mondta – legalább elmozdult valami a lehetetlen helyzetük megoldása felé.

A sztrájkoló dolgozókat a felszámolóbiztos bejelentése után biztatta Balla László, a város alpolgármestere is, aki bejelentette: a gyárat várhatóan megvásárolja egy befektető, aki az elbocsátott dolgozók egy részének újra munkát tud majd adni.

A dolgozók 15 nappal ezelőtt kezdtek sztrájkolni azért, mert a gyártól már 7 hónapja nem kaptak fizetést. A cég összesen 800 millió forint bért és járulékot nem fizetett ki nekik. A munkásoknak már a házaik kerültek veszélybe, mert hónapok óta nem fizetik a számláikat és hiteleiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik