Gazdaság

Sztrájkba kezdhet egy BKV-s szakszervezet

Sztrájkot helyezett kilátásba a BKV-nál működő 26 szakszervezet egyike, mert nem ért egyet azzal, hogy a BKV szeptembertől alvállalkozókat von be a budapesti buszos közlekedésbe.

A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet csütörtökön közölte, hogy munkavállalóik élet- és munkakörülményeinek megvédése érdekében akár a sztrájk eszközével is élni fognak. Mint írták, 2007 óta több megállapodás is született a buszpark feljavítása érdekében, de eddig nem történt semmi.

“Látható, hogy mindezek hátterében a fővárosi autóbusz-közlekedés színvonalának szándékos züllesztése a cél annak érdekében, hogy a BKV Zrt. ezen ágazata könnyebben magánkézbe adható legyen” – fogalmazott Gólián Zsolt, a BKV Fürst Szakszervezet elnöke.

Hangsúlyozta, az alvállalkozók bevonása szakmailag elfogadhatatlan, az autóbusz-közlekedés ilyen helyzetbe kerülése pedig kimeríti a szándékos károkozás fogalmát.

A BKV kedden közölte, hogy a VT Transmantól, illetve a Volánbusztól 25 buszt bérel, mivel az iskolakezdés miatt több járműre van szükség. A nyári iskolaszüneti időszakhoz képest a változás jelentős, összesen mintegy 12 százalékkal több járművet kell forgalomba állítani, autóbuszból 140-nel többre van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik