Gazdaság

Alelnök lesz a first lady szóvivőjéből

Michelle Obama szóvivője lesz a Siemens amerikai leányvállalatának alelnöke.

Az Egyesült Államok a német óriáscég számára a legfontosabb piac, és a legnagyobb versenytárs, a General Electric hazája. Camille Johnston, a first lady szóvivője és stábjának kommunikációs igazgatója a Siemens helyi vállalatának alelnökeként folytatja pályafutását. Abban segít majd, hogy a társaság “még mélyebb gyökeret eresszen” az országban – mondta Eric Spiegel, a Siemens amerikai vezetője.

A biztonságtechnikától a vasúti közlekedésig ágazatok egész sorában érdekelt müncheni cég hírnevét a közelmúltban korrupciós botrányok tépázták meg Amerikában. Ügyeivel a tőzsdefelügyelet (SEC) is foglalkozott, mindez azonban már a múlt, a jövő pedig sokat ígérő: az idei első félévben minden korábbinál nagyobbra, 89 milliárd euróra növekedett a rendelésállomány, és a legnagyobb mértékű bővülést éppen az Egyesült Államokban sikerült elérni.

Camille Johnston a kilencvenes években a Bill Clinton-Al Gore páros mindkét választási kampányában dolgozott. Michelle Obama a szakember távozását kommentáló nyilatkozatában hangsúlyozta: “Camille kiváló tanácsadó volt. Hiányozni fog nekünk.” Camille Johnston szeptember elején kezdi meg munkáját a Siemensnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik