Gazdaság

A sörgyártók már csak a hőségben bíznak

A viszonylag hideg tavaszi, nyár eleji időjárásnak nem örültek a sörgyártók, a mostani kánikula és a foci-vb kapcsán azonban már bizakodnak.

A hűvös tavaszi-nyári időjárás hatására 7-8 százalékkal eshetett vissza a magyarországi sörfogyasztás az előző év hasonló időszakához viszonyítva – mondta Stefánkovits Ildikó, a Borsodi Sörgyár Zrt. jogi- és vállalati kapcsolatok igazgatója.

Hozzátette: a piackutatási adatok szerint ez éves szinten akár két számjegyű keresletcsökkenést is jelenthet. A Borsodi Sörgyár ennek ellenére arra számít, hogy sikerül éves szinten túlszárnyalni az előző évi eladásokat – hívta fel a figyelmet.

A foci-vb és a meleg idő jelentősen befolyásolja a sörfogyasztást, bár konkrét információ még nem áll a rendelkezésükre, hiszen a nagykereskedőknél vagy más partnereiknél korábban betárolt mennyiségek fogyására csak később van rálátásuk. Annyi bizonyos, hogy a nyári, legmelegebb 3 hónapban a teljes éves forgalom körülbelül harmada elfogy.

A foci-vb mérkőzései alatt a szurkolók többsége sörrel oltotta a szomját, s a Dreher Sörgyárak számos, speciálisan a vébével kapcsolatos promócióival igyekezett a vendéglátási csatorna forgalmát fellendíteni – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.

Az időjárás nagymértékben befolyásolja a sörfogyasztást – hívta fel a figyelmet Agócs Mónika is. Mint mondta, bíznak benne, hogy a hűvös májust, júniust követően ebben a hónapban erősödnek a fogyasztási mutatók a nyaralások vagy akár munka utáni baráti beszélgetések, összejövetelek, kerti partik alkalmával is. Felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan kezdődik a Sziget Fesztivál, amelynek a Dreher ismét főtámogatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik