Gazdaság

Az ásványvizes cégek még nem érzik a kánikulát

Az ásványvízpiacon még nem érezhető a hőség hatása, de a gyártók felkészültek a növekvő kereslet kielégítésére.

Balog Zoltán, a több mint egymilliárd literes magyarországi ásványvízpiacon jelenlétét tavaly 150 millió literre, több mint kétszeresére növelő Magyarvíz Ásványvíz Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta: hőségriadó esetén mindig azonnal dupla rendeléseket adnak le a kereskedők, hogy ne fogyjanak ki a készletekből a megnövekedett fogyasztás következtében.

A kereskedelmi igazgató rámutatott: idén már 50 millió liter vizet adtak el, pedig még csak most kezdődik a szezon. Egyelőre kapacitáskorlátok is útját állják a növekedésnek, de jövőre már dupla palackozósoruk lesz egy elkezdődő beruházásnak köszönhetően – hívta fel a figyelmet Balog Zoltán. A Magyarvíz Ásványvíz Kft. főként sajátmárkás, olcsóbb árfekvésű vizeket palackoz, a Primavera az egyetlen brand terméke. A cég beszállítója például a Penny-nek, az Aronak, a Tescónak, a Reál Hungáriának.

A Fonyódi és Jana vizeiről ismert Fonyódi Ásványvíz Kft.-nél egyelőre még nem érzékelik a múlt hét péntek óta tartó hőség hatását – mondta a cég értékesítési igazgatója. Herjeczki Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy júniusban és július első hetében elég sok akciójuk volt, így jelenleg abban bíznak, hogy a kereskedelemben felgyülemlett áru a hőség hatására elfogy és jobban veszik majd a Fonyódi vizeit is.

Bikfalvi Zoltánné, a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára elmondta: a második negyedévi adatokat jelenleg gyűjtik. Az első negyedévben körülbelül ugyanannyi ásványvíz fogyott, mint az előző év azonos időszakában: összesen 225 millió liter vizet palackoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik