Gazdaság

Liga: a Tesco törvénytelen eszközöket alkalmaz

A Tesco áruházlánc ellehetetleníti a szakszervezeti működést és törvénytelen eszközöket alkalmaz - közölte Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.

Gaskó István szerint a Tesco jogellenesen járt el, amikor rendkívüli felmondással megszüntette a Ligához tartozó Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnökének és egyik tisztségviselőjének munkaviszonyát szerdán.

A Liga elnöke szerint a Tesco bosszúhadjáratot folytat a szakszervezet ellen, mert az több esetben is sikeresen lépett fel a bíróságon a munkavállalók érdekében.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke elmondta: a munkáltató azzal indokolta a rendkívüli felmondást, hogy megszegték a jóhiszeműség és a tisztesség követelményét akkor, amikor egy munkahelyi balesetet szenvedett dolgozót felvilágosítottak jogairól, a kártérítési igény lehetőségéről.

A Tesco szerint a cég jogszerűen járt el a két szakszervezeti vezető elbocsátásakor, akik az áruház szerint etikátlanul, tisztességtelenül viselkedtek – közölte az áruházlánc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik