Gazdaság

Gazdasági tényfeltáró bizottságot hoz létre a Fidesz

A Fidesz elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) budapesti gazdaságpolitikai fórumán közölte: pártja és a vállalkozók is a biztonságos változásban érdekeltek.

Ez így nem mehet tovább, sürgősen változtatni kell, és ennek éppen itt az ideje – mondta a Fidesz elnöke a Művészetek Palotájában több száz meghívott vállalkozó, köztük Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója előtt, de jelen volt például Andy Vajna producer és Kopp Mária magatartáskutató is. Orbán Viktor úgy fogalmazott: “a remény hozott ide minket ezen a napon”; “Magyarország ereje itt van ebben a teremben, (…) a gyengék ma máshol vannak”.

Kijelentette: reménytelen helyzet nincs, csak reménytelen kormányok, szegény ország nincs, csak gyenge kormányzattal megvert országok vannak.

Bejelentette, gazdasági tényfeltáró bizottság felállításáról döntött a Fidesz az elmúlt napokban. E testület vezetését Varga Mihály volt pénzügyminiszterre bízzák, és felhatalmazzák, hogy külső szakértők bevonásával kezdje meg a gazdaság teljes átvilágítását.

A pártelnök indoklásképpen azt mondta, Magyarországon van egy olyan “úttorlasz”, amely máshol nincs: az, hogy néhány év óta az országban gyakorlattá vált, hogy a kormány eltitkolja és meghamisítja a költségvetési számokat. Ennek következtében – folytatta – az ország elvesztette a hitelességét a nemzetközi színtéren, az egész politikával szemben bizalmatlan lett a magyar társadalom, és nem ismerhető a gazdaság pontos helyzete.

A pártelnök álláspontja szerint a Fidesz és a vállalkozók is a biztonságos változásban érdekeltek, amelyhez tapasztalat és erő kell; radikalizmussal sohasem jöhet létre erős vállalkozói világ. Mint mondta, a vállalkozóknak erős kormányra, a Fidesznek erős vállalkozókra van szüksége, az országnak pedig szüksége van mind a kettőre.

A pártelnök azt mondta, az, ha “egyáltalán működik még Magyarország”, nem az IMF-hitelnek köszönhető, hanem hogy vannak még szívós, munkabíró emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik