Gazdaság

Kínában bízik Soros György

Soros György, a magyar származású milliárdos a kínai Shanghaidaily.com internetes újságnak azt nyilatkozta a hét végén, hogy bízik a kínai gazdaságban és hisz abban, hogy az ázsiai ország gyorsan túljut a gazdaságnövekedés megtorpanásának szakaszán. Soros nagyon érdekeltnek nevezte magát a kínai befektetésekben és "keresi a lehetőségeket".

A Soros Fund Management befektetési csoport vezetője az egyik nagy kínai befektetői csoport, a hainani HNA vezetőjével találkozott. A kínai sajtójelentés szerint Soros 50 millió dollárt fektetett a hainani befektetői csoport légitársaságába, a Hainan Airlines-ba.

A magyar származású üzletember szerint Kína jól járt az elmúlt időben, mert közvetlenül nem volt érintve a nemzetközi pénzügyi válságban. “Pénzügyi intézményei szinte teljesen kimaradtak a válságból, mérlegeik jók, Kína arra törekedett, hogy elszámolásait a külfölddel kellő egyensúlyban tartsa és olyan állapotban maradjon, hogy ösztönözhesse a beruházásokat” – mondta Soros György. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a kínai kivitelt hátrányosan érintette a válság, de az ország lépéseket tett az exporttevékenység finanszírozására és külföldi beruházásokra.

A kínai lap emlékeztet: májusban a kínai kivitel 26,4, a behozatal 25,2 százalékkal maradt el még az egy évvel korábbitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik