Gazdaság

Megállt a forint erősödése

A forint szerdán gyengült az euróhoz képest a megelőző napok erős drágulása után. A régióban csütörtökön a cseh korona mozgása is érdeklődést kelt.

A befektetők óvakodnak az üzletkötéstől az Európai Központi Bank kamatdöntése előtt, illetve azelőtt, hogy nyilvánosságra hozzák az Egyesült Államokban a bankok felülvizsgálatának az eredményét – áll a DowJones szakértőkre hivatkozó értékelésében. A hírügynökség szerint nem várható a forint további, 280/euró alá történő erősödése, a magyar valuta rövid távon várhatóan a 282-286 sávban mozog majd.

A Raiffeisen Bank a forint korábbi erősödése ellenére fenntartja előrejelzését arról, hogy a magyar pénz gyengülni fog júniusra, mivel a mostani kedvező globális befektetői hangulat nem lesz tartós. A Raiffeisen Bank szerint a forint júniusra visszatér majd a 300/euró árfolyamszintre a mostani 284-ről.

A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 283,29-59/eurón, 0,08 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél. Csütörtök reggel a cseh korona, 26,697-27/eurón, 0,14 százalékkal erősebb volt a szerdai későinél. A lengyel zlotyi, 4,3687-37/eurón, 0,01 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik