Gazdaság

Bevezető

admin
admin

2007. 01. 24. 12:00

Azóta kiderült számomra, hogy a hírek többségét „az élet mellett” ma már az internetes újságírók gyártják. Gyorsaságban ugyanis nem lehet velük versenyre kelni. Emiatt és a szélessávú internetre előfizetők számának bővülése következtében már megindult az olvasók elhódítása a nyomtatott sajtótól. A küzdelemben sokan alulmaradhatnak, a presztízs- és szaklapok, valamint a speciális magazinok viszont egyedi tartalmuk miatt vélhetően megőrzik pozíciójukat.

A legújabb tendenciák pedig már azt mutatják, hogy az olvasók, fogyasztók maguk is aktívan közre akarnak működni a hírgyártásban. Internetes fórumokon, blogokon keresztül mind közelebb férkőznek a szerkesztőségi szentélyekhez, véleményformáló szerepük egyre meghatározóbb.
Magyarországon a lapok megformálásába egyelőre még nemigen akarnak beleszólni az emberek. Szembetűnő viszont, hogy a médiacégek és az internetszolgáltatók – komoly üzleti lehetőségeket látva a változó fogyasztói szokásokra alapozott új megoldásokban – „adják alájuk a lovat” azzal, hogy netes portfóliójukat rohamléptekben fejlesztik.

A slágert jelenleg a webkettes szolgáltatások jelentik. Azon belül is a videómegosztó oldalak vonzzák a legtöbb önkifejezésre törekvő fiatalt. Mellettük pedig vélhetően ellenállhatatlanul népszerűsödhetnek a közösségépítő portálok, arról nem is beszélve, hogy már az internet alapú televíziózással is próbálkozhatunk a hagyományos tévézés rovására. Sőt, az IPTV-vel olyan hókuszpókuszokra is képesek leszünk, mint a time-shifting, azaz korábban vetített, de nem rögzített műsorokat is megtekinthetünk majd egyszerűen az idő visszaforgatásával.

A Marketing&Média újévi fogadalma szerint szeretne élen járni abban, hogy olvasóit folyamatosan tájékoztatja az internetes és digitális világ legújabb nemzetközi és hazai trendjeiről. Természetesen hagyományos formátumban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.