Gazdaság

A cégek fele uniós pénzből ruházna be

admin
admin

2006. 11. 28. 10:27

„Bankunk tapasztalatai egyértelműek: a vállalati érdeklődés az európai uniós támogatások iránt csúcsra jár. A rendezvényeken részt vevő vállalatok közel fele tervez a közeljövőben beruházást uniós támogatással” – nyilatkozta Tamás Gábor, a bank vállalati üzletpolitikai igazgatója.

„Az is megállapítható, hogy minél alacsonyabb egy terület fejlettségi szintje, annál nagyobb a beruházási kedv nem utolsósorban az uniós támogatás lehetősége miatt. Az előadássorozatunkat látogató mintegy félezer cég elég pontos területi különbségeket reprezentál. Míg a konferencián részt vett budapesti vállalkozásoknak csak 40 százaléka tervez a közeljövőben beruházást, Nyugat-Magyarországon ez az arány már közel 50 százalékos, a kelet-magyarországi régió cégeinek pedig már több mint 55 százaléka bizakodik abban, hogy uniós támogatások elnyerésével fejlesztheti versenyképességét” – fűzte hozzá a szakember.

A Budapesten és hét magyarországi régióban tartott eseményeken a szakemberek és az érdeklődő vállalatvezetők arról tartottak átfogó eszmecserét, hogyan érintik a jelen gazdasági/politikai trendek és intézkedések a vállalati szektor 2007. évi kilátásait, és melyek azok a lehetőségek, különös tekintettel az uniós támogatásokra, amelyek a vállalatok további fejlesztésének kulcsát jelenthetik. A szakmai rendezvényeken részt vevők tájékoztatást kaptak ezen kívül arról is, hogyan tudják a bankok az uniós források elnyerését támogatni. Elsősorban a kelet-magyarországi régió vállalatainak téma iránti érdeklődését az is meghatározta, hogy az Európai Unió bővítéséhez kapcsolódóan is számítanak új beruházási lehetőségekre, uniós támogatásokra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.