Gazdaság

A cégek fele uniós pénzből ruházna be

admin
admin

2006. 11. 28. 10:27

„Bankunk tapasztalatai egyértelműek: a vállalati érdeklődés az európai uniós támogatások iránt csúcsra jár. A rendezvényeken részt vevő vállalatok közel fele tervez a közeljövőben beruházást uniós támogatással” – nyilatkozta Tamás Gábor, a bank vállalati üzletpolitikai igazgatója.

„Az is megállapítható, hogy minél alacsonyabb egy terület fejlettségi szintje, annál nagyobb a beruházási kedv nem utolsósorban az uniós támogatás lehetősége miatt. Az előadássorozatunkat látogató mintegy félezer cég elég pontos területi különbségeket reprezentál. Míg a konferencián részt vett budapesti vállalkozásoknak csak 40 százaléka tervez a közeljövőben beruházást, Nyugat-Magyarországon ez az arány már közel 50 százalékos, a kelet-magyarországi régió cégeinek pedig már több mint 55 százaléka bizakodik abban, hogy uniós támogatások elnyerésével fejlesztheti versenyképességét” – fűzte hozzá a szakember.

A Budapesten és hét magyarországi régióban tartott eseményeken a szakemberek és az érdeklődő vállalatvezetők arról tartottak átfogó eszmecserét, hogyan érintik a jelen gazdasági/politikai trendek és intézkedések a vállalati szektor 2007. évi kilátásait, és melyek azok a lehetőségek, különös tekintettel az uniós támogatásokra, amelyek a vállalatok további fejlesztésének kulcsát jelenthetik. A szakmai rendezvényeken részt vevők tájékoztatást kaptak ezen kívül arról is, hogyan tudják a bankok az uniós források elnyerését támogatni. Elsősorban a kelet-magyarországi régió vállalatainak téma iránti érdeklődését az is meghatározta, hogy az Európai Unió bővítéséhez kapcsolódóan is számítanak új beruházási lehetőségekre, uniós támogatásokra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.