Gazdaság

A cégek fele uniós pénzből ruházna be

„Bankunk tapasztalatai egyértelműek: a vállalati érdeklődés az európai uniós támogatások iránt csúcsra jár. A rendezvényeken részt vevő vállalatok közel fele tervez a közeljövőben beruházást uniós támogatással” – nyilatkozta Tamás Gábor, a bank vállalati üzletpolitikai igazgatója.

„Az is megállapítható, hogy minél alacsonyabb egy terület fejlettségi szintje, annál nagyobb a beruházási kedv nem utolsósorban az uniós támogatás lehetősége miatt. Az előadássorozatunkat látogató mintegy félezer cég elég pontos területi különbségeket reprezentál. Míg a konferencián részt vett budapesti vállalkozásoknak csak 40 százaléka tervez a közeljövőben beruházást, Nyugat-Magyarországon ez az arány már közel 50 százalékos, a kelet-magyarországi régió cégeinek pedig már több mint 55 százaléka bizakodik abban, hogy uniós támogatások elnyerésével fejlesztheti versenyképességét” – fűzte hozzá a szakember.

A Budapesten és hét magyarországi régióban tartott eseményeken a szakemberek és az érdeklődő vállalatvezetők arról tartottak átfogó eszmecserét, hogyan érintik a jelen gazdasági/politikai trendek és intézkedések a vállalati szektor 2007. évi kilátásait, és melyek azok a lehetőségek, különös tekintettel az uniós támogatásokra, amelyek a vállalatok további fejlesztésének kulcsát jelenthetik. A szakmai rendezvényeken részt vevők tájékoztatást kaptak ezen kívül arról is, hogyan tudják a bankok az uniós források elnyerését támogatni. Elsősorban a kelet-magyarországi régió vállalatainak téma iránti érdeklődését az is meghatározta, hogy az Európai Unió bővítéséhez kapcsolódóan is számítanak új beruházási lehetőségekre, uniós támogatásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik