Gazdaság

Online Nasdaq-kereskedés Budapesten

A szolgáltatást a cég termináltermében vehetik igénybe az érdeklődő magánszemélyek, akiknek a cég napi kereskedési lehetőséget kínál. A szolgáltatás lényege, hogy a cég számlát nyit ügyfeleinek a Genesis amerikai brókercégnél, melyre a felhasználó tetszőleges összeget helyezhet a napi kereskedéshez, bár a NetDayTrade minimum fél-egy millió forint kezdőtőkét javasol.

Ezt követően a cég számítógépes termináljain keresztül a részvényvásárlás, illetve -eladás mindössze egy-egy gombnyomással elvégezhető. A tranzakció ezután a másodperc töredéke alatt megtörténik.

Napi trade

A hosszú távú gazdasági trendek helyett a napi, de akár percenkénti árfolyam-ingadozásokat kihasználó „daytradelés” feltétele, hogy a beindított pozíciókat még aznap zárni kell. „Mint minden új munkánál, itt is mindenképpen ajánlott a próbaidő” – mondta el Pataki Zoltán, a NetDayTrade ügyvezető igazgatója. Pataki elmondása szerint a felhasználóknak a kezdeti időszakban – ingyenesen – szimulátoros kereskedési lehetőséget biztosítanak.


A szoftver ebben az esetben is a valós pozíciókat mutatja, de a kiadott tranzakciós parancsokat csak virtuálisan hajtja végre. A tesztüzem alatt a program statisztikákat és részletes kimutatásokat készít, amely alapján a felhasználó láthatja, hol döntött rosszul, min kell még javítania a nyereséges kereskedéshez.

Internetkávézó jelleg

„Konkrét befektetési tanácsokat nem adunk, így cégünk működése leginkább egy internetkávézóhoz hasonlítható, ahová bárki bemehet, használhatja a kereskedelmi terminálokat, azon keresztül adhat-vehet a Nasdaq-on jegyzett részvények közül” – közölte a szolgáltatásról a cég másik ügyvezetője.

Magyarországon újdonság

Szoldán Péter azonban kiemelte, hogy mivel Magyarországon még újdonságnak számít ez az Egyesült Államokban több éve népszerű és bevett pénzkeresési forma, ezért általános befektetési tanácsadással és kezelési ismeretekkel segítik a kereskedni vágyókat. A cég a részvények vételekor, illetve eladásakor körülbelül két tized ezreléknyi jutalékot számít fel, a részvényárfolyamokon elért nyereségből pedig nem részesedik.

Szoldán hangsúlyozta, hogy pillanatnyilag úgy tudják, szja-köteles az ebből a tevékenységből származó jövedelem. Illetve könyvelő szakértők úgy tájékoztatták a FigyelőNetet, hogy csak akkor adóköteles a vagyonszerzés, ha Magyarországra „hozzák” a pénzt.

A NetDayTrade a szolgáltatás népszerűsítése érdekében november 8–9-én nyílt napot szervez, amelyen előadást tart a híres Wall Street-i bróker, David Shine, aki saját kereskedése alapján mutatja be a lehetőségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik