Gazdaság

Lezárult az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás 2006 pályázata

Az Üzlet&Siker magazin ötödik alkalommal hirdette meg pályázatát a kis- és középvállalkozások számára az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás díjért. A pályázatra a 100 millió és ötmilliárd forint közötti éves árbevétellel rendelkező cégek jelentkezhettek.

A vállalkozásoknak az elmúlt három év gazdálkodását tükröző számadatokon kívül egyéb, versenyképességre, foglalkoztatásra és innovációra vonatkozó információkat is meg kellett adniuk pályázatukban. A jelentkezők a pályázati időszak lezárulását követően az Üzlet és Siker Minősítési Rendszer egymillió forint értékű versenyképességi gyorsauditját kapják meg. A minősítő rendszer az EFQM (European Foundation for Quality Management) és a brüsszeli központú CDP® (Corporate Development Process) üzleti modellek alapján felépített metodikán alapul. Az audit számszerűsített visszacsatolást ad a vállalat versenyképességére és innovativitására vonatkozóan, valamint változtatási javaslatokat is megfogalmaz.

A beérkezett pályázatokat a minősítést végző szakmai grémium ipar, kereskedelem, valamint szolgáltatás kategóriákban és ezeken belül is három árbevételi csoportban értékelte. A legtöbb pályázat idén a szolgáltatás szektorból és azon belül is az 500 millió és 1 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező cégektől érkezett, míg a legkisebb számban a termelő szektorból jelentkeztek a vállalatok; az 1 milliárd forintnál magasabb árbevételi kategóriában mindössze 9 termelő cég pályázott.

A legkiválóbb indexszel rendelkező 27 vállalkozás listája, amelyek elnyerik az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása 2006 díjat a november 24-én megrendezendő Üzlet&Siker díjkiosztó gálán kerül nyilvánosságra. Idén egy fődíjas is kiválasztásra kerül, aki a projektet támogató nagyvállalatoknak köszönhetően több mint hatmillió forint értékű szolgáltatás- illetve ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz.

Laskóy Ágnes, az Üzlet & Siker projektvezetője szerint a pályázó cégek számának megháromszorozódása a tavalyi jelentkezőkhöz képest azt tükrözi, hogy egyfelől az Üzlet&Siker magazin reputációja és szakmai elismertsége évről-évre nő a kis- és középvállalkozások körében; másfelől egyre több cég ismeri fel a díjjal járó elismerés hatalmas pr értékét, valamint a nevezés kitöltése után megküldött versenyképességi audit jelentőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik