Gazdaság

Az MKIK szavazati jogot kér a regionális fejlesztési tanácsokban

admin
admin

2006. 10. 22. 11:46

Miklóssy Ferenc, az MKIK regionális fejlesztési kollégiumának elnöke elmondta: levélben fordultak az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Azt kérik, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor a kamarák kerüljenek vissza a regionális fejlesztési tanácsokba teljes jogú tagként.

A regionális fejlesztési kollégium elnöke szerint a kereskedelmi és iparkamarák a fejlesztési tanácsokban a régió gazdasági szféráját képviselve eredményesen elő tudnák segíteni térségük versenyképességének növekedését.

Miklóssy Ferenc elmondta, hogy a kamara a területfejlesztést azzal is segítené, hogy ha tulajdonosként megjelenne a regionális fejlesztési ügynökségekben. A kollégium elnöke szerint a kamara tulajdonosi jelenléte erősítené az ügynökség presztízsét.

A kamara szerint az adott térség területfejlesztése akkor lehet eredményes, ha minél szélesebb társadalmi konszenzus kíséri a döntéseket és a megvalósítását.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara regionális fejlesztési kollégiuma ismét megtárgyalta a pólus-programban való részvételi lehetőségüket. A testület úgy véli, a jelentős innováción alapuló program megvalósításában a kamara gazdaságszervezőként elő tudná segíteni az érintett szereplők együttműködését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Eger, 2017. május 25.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (k), Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője (b) és Dányi Gábor Zoltán európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár (j) a fejlesztéspolitikai egyeztetésen az egri városházán 2017. május 25-én.
MTI Fotó: Komka Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.