Gazdaság

Az MKIK szavazati jogot kér a regionális fejlesztési tanácsokban

admin
admin

2006. 10. 22. 11:46

Miklóssy Ferenc, az MKIK regionális fejlesztési kollégiumának elnöke elmondta: levélben fordultak az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Azt kérik, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor a kamarák kerüljenek vissza a regionális fejlesztési tanácsokba teljes jogú tagként.

A regionális fejlesztési kollégium elnöke szerint a kereskedelmi és iparkamarák a fejlesztési tanácsokban a régió gazdasági szféráját képviselve eredményesen elő tudnák segíteni térségük versenyképességének növekedését.

Miklóssy Ferenc elmondta, hogy a kamara a területfejlesztést azzal is segítené, hogy ha tulajdonosként megjelenne a regionális fejlesztési ügynökségekben. A kollégium elnöke szerint a kamara tulajdonosi jelenléte erősítené az ügynökség presztízsét.

A kamara szerint az adott térség területfejlesztése akkor lehet eredményes, ha minél szélesebb társadalmi konszenzus kíséri a döntéseket és a megvalósítását.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara regionális fejlesztési kollégiuma ismét megtárgyalta a pólus-programban való részvételi lehetőségüket. A testület úgy véli, a jelentős innováción alapuló program megvalósításában a kamara gazdaságszervezőként elő tudná segíteni az érintett szereplők együttműködését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.