Gazdaság

Jász-Nagykun-Szolnok TOP 50

Garamszegi Ábel erről a TOP 50 című, Jász-Nagykun-Szolnok megye tavalyi félszáz legjobb cégét ismertető kiadvány bemutatóján beszélt hétfőn, Szolnokon. Az sem biztos, hogy mindig a vissza nem térítendő támogatással „kell operálni”, van amikor tőketámogatást, hiteltámogatást, versenyképességi vagy éppen kutatásfejlesztési támogatást kell nyújtani a vállalkozásnak – tette hozzá.

Újságírói kérdésre közölte, hogy a támogatás mértékéről konkrét, megyékre lebontott számok még nincsenek, hiszen most kezdték meg az operatív programok társadalmi vitára bocsátását, ami módosíthat az eredeti elképzeléseken. A vitákon visszatérő kérdés lehet például az, hogy egy-egy program finanszírozását regionális, helyi vagy ágazati szinten végezzék – jegyezte meg.

Sziráki András, a kiadványt megjelentető megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke elmondta: a TOP 50 tanúsága szerint tavaly Jász-Nagykun-Szolnok megye ipari termelése 10, a nagyvállalatok bevétele 8,4 százalékkal nőtt. Ugyanakkor változatlan a megye gazdasági kétarcúsága: a Felső-Jászság, illetve Szolnok és környéke adja a legjobb félszáz vállalkozás 80 százalékát, a többi öt kistérséget alig-alig képviselik cégek.

Tamásné Czinege Csilla, az APEH megyei igazgatója azt emelte ki, hogy a megye tavalyi legjobb ötven gazdasági társasága fizeti be a teljes adóbevétel 17, illetve az áfabevétel 20 százalékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik