Gazdaság

NBB: jó kapcsolat a befektetőkkel

A befektetési programjukat az alapok magas rangú tisztviselői ismertették Llisszabonban. A résztvevők között volt: dr. Marco Lebre az Explorer Investments, Joao Arantes de Oliveira, igazgató az Espírito Santo Capital, Miguel Alves, a Private Equity & Leverage Finance igazgatója a Banif Investment Banking, dr. Joao Barros, igazgató a Valor Alternativo, dr. Joaquim Hierro Lopes, igazgató a GED Group, dr. Joao Safara, igazgató a FundBox és dr. Roberto Branco, ügyvezető a Beta Capital képviseletében.

Az NBB ügyfélköre értékes forrást jelent új befektetők felleléséhez, ezért a pénzügyi intézmények szoros együttműködést kívánnak kötni a céggel, ami mindkét fél számára fontos lépésnek számítana.

Sokrétű érdekcsoportok

A befektetői csoportok invesztíciójának fókusza eltérő. A Banif általában 1 millió euró feletti befektetési lehetőségeket keres, míg a Beta az új biotechnológiai projektekhez és folyamatokhoz kapcsolódó kockázati tőke korai fázisát előnyben részesítőket képviseli. A Fund-Box és a Valor az ingatlanalapokkal foglalkozik, ugyanakkor a GED Csoport a kockázati tőke alacsonyabb szintjére, a vezetői (MBO – Management Buy-Out) és a hitelből történő (LBO – Leveraged Buy-Out) kivásárlásokra, valamint a 3 millió euró és 15 millió euró közötti cégekbe való befektetésekre koncentrál. Az Espírito Santo Capital és az Explorer a kockázatitőke-piac jelentősebb résztvevői.

Új kapcsolatok

A befektetői csoportok számára új értékesítési csatorna nyílt meg, megszilárdították eddigi kapcsolataikat az NBB-vel, továbbá ismertethették a 2006-ra vonatkozó befektetési elveiket.
A vállalat üzleti mediátorai újabb befektetési lehetőségeket ismerhettek meg, melyek segítik őket az eladókkal és vevőkkel folytatott tárgyalásaikban, illetve jobb feltételeket biztosít számukra azon ügyek strukturálásában, melyek ingatlanok bevonásával zajlanak.

A befektetési csoportok egyúttal potenciális vevők is a cég által kínált eladó vállalkozásokra. A befektetési alapok a cégek kiválasztásakor jelentős előnyhöz jutnak az NBB szakmai tapasztalata és bizonyított értékelési gyakorlata által.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik