Gazdaság

Enyhe erősödés jöhet a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,41 pontos emelkedéssel, 22 219,89 ponton nyitott kedden. A hétfői záróértékhez képest ez 0,50 százalékos erősödés. Alacsony forgalomban enyhén erősödhetnek a részvények kedden a Budapesti Értéktőzsdén.

Blahó Levente, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője átlagos napra számít, kis árváltozásokkal, és az előző napihoz hasonló alacsony forgalommal. A vezető részvények közül elsősorban az OTP emelkedhet, a gyógyszerrészvények pedig „hozhatják a szokásos jó formájukat”, annak ellenére, hogy az erősödő forint nem tesz jót ezeknek a papíroknak a magas export kitettség miatt – fejtette ki az elemző. Véleménye szerint a Mol pillanatnyilag lemaradónak számít a világ többi olajtársaságához képest, így a közeljövőben indokolt lehet a papír erősödése.

A szakértő azt sem tartotta kizártnak, hogy a Magyar Telekom árfolyama korrigál az előző napi visszaesés után, amit a közgyűlésen elhangzott információk váltottak ki. A távközlési cég hétfői közgyűlésén közölték, hogy még nem fejeződött be a vizsgálat a montenegrói leányvállalat által kötött szerződésekkel kapcsolatban, amelyek összesen 1,98 milliárd forint összegről szólnak, szemben a korábban közölt 700 millió forinttal. A vizsgálat eddig felmerült költségei pedig elérik a 3,1 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik