Gazdaság

Szavazati jogot követelnek a munkaadók a területfejlesztési tanácsokban

Vadász György elmondta, hogy az OKISZ Magyar Iparszövetség elnöksége szeptember 28-án tájékoztatót hallgatott meg a 2007–2013. évekre szóló Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) stratégiájáról. Ekkor javasolta a szövetség, hogy a kormány kezdeményezze a területfejlesztési törvény módosítását, és ebben szerepeljen, hogy a regionális érdekképviselettel rendelkező munkaadói oldal képviselője kapjon szavazati jogot a regionális fejlesztési tanácsokban.

Az OKISZ elnökségi üléséről kiadott közleménye szerint azt kérik a kormánytól, hogy a kis- és középvállalkozások esetében a támogatásra szánt forrásból jelentős arányt képezzen a vissza nem térítendő rész, amelyet technológia-korszerűsítésre és bővítésre lehetne fordítani. A szövetség szerint a kis- és középvállalkozások forráshiánya indokolja a vissza nem térítendő összeg növelését.

Az OKISZ közölte, hogy az elnökségi ülésen elutasították a Vállalkozók Pártja adófizetéssel kapcsolatos engedetlenségi felhívását, és arra kérték a tagszervezeteket, ne csatlakozzanak a törvénytelen felszólításhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik