Gazdaság

A Liga elítéli az erőszakot

A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Demonstrációs Bizottsága demonstrációt szervez a megszorító intézkedések ellen és felszólítja a kormányt, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a munkavállalók érdekvédelmi szervezeteivel ez ügyben. A Liga elítéli az erőszakos cselekményeket és úgy véli a történtekért a felelősség a politikai pártokat terheli.

A Liga Szakszervezetek, melynek tagszervezetei egyaránt képviselnek verseny-, közszolgálati-, fegyveres- és rendvédelmi szférában dolgozó munkavállalókat, a leghatározottabban elítéli a budapesti és vidéki erőszakos cselekményeket, amelyek a demokratikus közrend, és így minden magyar állampolgár, munkavállaló érdekei ellen irányultak. Semmilyen vélt vagy valós politikai sérelem nem indokolhat erőszakos fellépést sem a közvagyon, sem bármely személy ellen – áll a szakszervezet közleményében.

A Liga meglátása szerint a felelősség a történtekért egyetemlegesen a politikai pártokat (a hitelét vesztett kormányoldalon, valamint az ellenzékben és a parlamenten kívül egyaránt) terheli azért, mert képtelenek voltak a nagy részben saját hibás lépéseik miatt létrejött társadalmi feszültségeket a demokratikus társadalmi és politikai párbeszéd szabályainak megfelelően megoldani és kommunikálni.

A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Demonstrációs Bizottsága 2006. október 28-ra a kormányzat megszorító intézkedései ellen demonstrációt szervez. Ugyanakkor a Liga Szakszervezetek felszólítja a Magyar Köztársaság kormányát, hogy azonnal kezdje meg az érdemi tárgyalásokat a munkavállalók legitim érdekvédelmét ellátó szakszervezetekkel a megszorító intézkedések ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik