Gazdaság

Ipari parki szakemberek találkoztak Körmenden

admin
admin

2006. 09. 19. 22:33

“Az ipari parkok fejlesztése a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) részeként fog történni. Ugyanakkor még keressük azt a munkamegosztást és forrásmegosztást ami a Regionális Operatív Program (ROP) keretében is lehetséges” – mondta.

Hozzátette: az ipari parkok számára ma is az egyik legfontosabb cél az alapinfrastuktúra kiépítése, de az úgynevezett szolgáltatási infrastruktúra, vagyis az inkubátorházak, innovációs központok, logisztikai központok kiépítésére is szükség van, hiszen ezek javíthatják az ipari parkok szolgáltatási minőségét. “Óriási előnyök rejlenek az ipari parkok összefogásában, szolgáltatásai kínálatuk összehangolásában” – mondta.

A szakember szerint az ipari parkok nemcsak konkurálnak egymással – például a tőkevonzás tekintetében – de kiegészíthetik, segíthetik egymást, ezzel pedig jobb ajánlatokat tehetnek a befektetők számára.

“Egy befektető úgysem annak alapján fogja eldönteni, hogy hová települ le, hogy melyik ipari parki vezető mondott szebbet a saját parkjáról, hanem az objektív lehetőségek alapján dönt. Ha viszont összetett szolgáltatásokhoz jut, sőt a beszállítói is a közelében egy adott ipari parkban települhetnek le, az már meghatározhatja a döntését” – fűzte hozzá.

Magyarországon jelenleg 179 ipari park működik, ebből a Nyugat-dunántúli Régióban huszonhárom, amelyben eddig összesen 600 vállalkozás telepedett le. A regionális szakmai találkozónak otthont adó Körmend 2006 márciusában alakította ki ipari parkját, ahol elsőként az üléshuzatokat gyártó Eybl cég telepedett le, de a város polgármestere Bebes István szerint jelentős befektetői érdeklődés mutatkozik szabad területeik iránt, így további cégek letelepedésére is van remény a Rába-parti városban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Illustration of a long shadow European Union flag with  a no trespassing signal
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.