Gazdaság

Franciaországban is elérhető a mikrovállalkozói biztosítás

admin
admin

2006. 07. 17. 10:38

Franciaországban is elérhető szolgáltatás lesz a mikrovállalkozói biztosítás, miután a fejlődő országokban már bizonyította életképességét. A termék tesztjét Rhône-Alpes megyében kezdik el, mielőtt még az egész országban elérhetővé tennék. A projekt ötlete Bruno Rousset-től származik, aki egyúttal a Városi Vállalkozók szervezetének elnöke. Az új biztosítási modell bevezetését azért is tartják szükségesnek, mivel ez a szektor szinte teljesen eltűnt a biztosítási palettáról. A cégek a biztosítást a tevékenység fenntartására kötik, ezzel küszöbölve ki az egészségügyi, pénzügyi vagy bármilyen kockázatot.

„Egy teljesen újfajta, szektorspecifikus terméket kellett létrehozni direkt a mikrovállalkozói szektor számára, mely egyszerű és standardizált is egyben. A csomag egyedi ára és szolgáltatásai négy évre köthetők meg” – közölte Carole Ringaud, a projekt tervezésével megbízott szakértő.

Előzetes számítások szerint évente 30 ezer vállalkozó juthat ilyen jellegű biztosításhoz, mely 2007-től lesz elérhető. A tavalyi év során összesen 225 ezer vállalkozást indítottak Franciaországban, ebből 75 ezret munkanélküliek. Számukra a biztosítás luxusnak számít. Sokuk, 15 százalékuk az első öt évben megszünteti vállalkozását nem gazdasági okokra hivatkozva, további 5 százalék pedig egészségügyi okok miatt kénytelen feladni vállalkozását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.