Gazdaság

Franciaországban is elérhető a mikrovállalkozói biztosítás

Franciaországban is elérhető szolgáltatás lesz a mikrovállalkozói biztosítás, miután a fejlődő országokban már bizonyította életképességét. A termék tesztjét Rhône-Alpes megyében kezdik el, mielőtt még az egész országban elérhetővé tennék. A projekt ötlete Bruno Rousset-től származik, aki egyúttal a Városi Vállalkozók szervezetének elnöke. Az új biztosítási modell bevezetését azért is tartják szükségesnek, mivel ez a szektor szinte teljesen eltűnt a biztosítási palettáról. A cégek a biztosítást a tevékenység fenntartására kötik, ezzel küszöbölve ki az egészségügyi, pénzügyi vagy bármilyen kockázatot.

„Egy teljesen újfajta, szektorspecifikus terméket kellett létrehozni direkt a mikrovállalkozói szektor számára, mely egyszerű és standardizált is egyben. A csomag egyedi ára és szolgáltatásai négy évre köthetők meg” – közölte Carole Ringaud, a projekt tervezésével megbízott szakértő.

Előzetes számítások szerint évente 30 ezer vállalkozó juthat ilyen jellegű biztosításhoz, mely 2007-től lesz elérhető. A tavalyi év során összesen 225 ezer vállalkozást indítottak Franciaországban, ebből 75 ezret munkanélküliek. Számukra a biztosítás luxusnak számít. Sokuk, 15 százalékuk az első öt évben megszünteti vállalkozását nem gazdasági okokra hivatkozva, további 5 százalék pedig egészségügyi okok miatt kénytelen feladni vállalkozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik