Gazdaság

Csökkenő hitelek, dupla kamattámogatás kicsiknek

admin
admin

2006. 07. 13. 10:39

A Magyar Fejlesztési Bank 25 bázisponttal, 3 havi EURIBOR + maximum 3,75 százalékra csökkenti a „Sikeres Magyarországért” Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Beszállítói forinthitelének eddigi éves kamatát. A Beszállítói hitelhez a GKM a kétéves türelmi időre megduplázza kamattámogatását, ennek mértékét 2006. július 15-től 3 százalékpontra emeli.

Az MFB Rt. az egy éve meghirdetett kedvezményes kamatozású hitellel a kis- és középvállalkozások (kkv-k) feldolgozóipari beszállítói tevékenységének megkezdését, beszállítói képességük erősítését, valamint az ilyen hálózatok kialakítását szolgáló technológiafejlesztési beruházásokat kívánja ösztönözni.

A feldolgozóipari beszállítók és integrátorok által igényelhető fejlesztési forrás tárgyi eszköz beszerzéséhez, bővítéséhez, továbbá a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz és nem anyagi jellegű javak vásárlásához használható fel. A kedvezmények változásával a hitel alapfeltételei nem módosulnak: a konstrukció keretében 5-1000 millió forintig igényelhető finanszírozás, a saját erő a beruházás nettó költségének 25 százaléka, a lejárat legfeljebb 15 év.

A kamattámogatási igényeket továbbra is a hitelkérelmekkel együtt lehet benyújtani a programban részt vevő hitelintézeteknél, valamint takarékszövetkezeteknél.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.