Gazdaság

Csökkenő hitelek, dupla kamattámogatás kicsiknek

A Magyar Fejlesztési Bank 25 bázisponttal, 3 havi EURIBOR + maximum 3,75 százalékra csökkenti a „Sikeres Magyarországért” Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Beszállítói forinthitelének eddigi éves kamatát. A Beszállítói hitelhez a GKM a kétéves türelmi időre megduplázza kamattámogatását, ennek mértékét 2006. július 15-től 3 százalékpontra emeli.

Az MFB Rt. az egy éve meghirdetett kedvezményes kamatozású hitellel a kis- és középvállalkozások (kkv-k) feldolgozóipari beszállítói tevékenységének megkezdését, beszállítói képességük erősítését, valamint az ilyen hálózatok kialakítását szolgáló technológiafejlesztési beruházásokat kívánja ösztönözni.

A feldolgozóipari beszállítók és integrátorok által igényelhető fejlesztési forrás tárgyi eszköz beszerzéséhez, bővítéséhez, továbbá a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz és nem anyagi jellegű javak vásárlásához használható fel. A kedvezmények változásával a hitel alapfeltételei nem módosulnak: a konstrukció keretében 5-1000 millió forintig igényelhető finanszírozás, a saját erő a beruházás nettó költségének 25 százaléka, a lejárat legfeljebb 15 év.

A kamattámogatási igényeket továbbra is a hitelkérelmekkel együtt lehet benyújtani a programban részt vevő hitelintézeteknél, valamint takarékszövetkezeteknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik