Gazdaság

Ezer forintért lehetne kft.-t alapítani

admin
admin

2006. 07. 05. 08:35

Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára a Népszabadságnak elmondta, hogy a kft.-k esetében nem lesz kötelező a hárommilliós törzstőke, illetve az egymillió forint készpénz, hanem mindössze ezer forintra lesz szükség. A bankok vagy a biztosítók esetében sem írnak elő kötelező összeget.

A vállalkozói érdekképviseletek az eddigi szabályozás helyett a cégnyilvántartások nyilvánosságától, a gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatos szabályozástól, illetve a vezető tisztségviselők személyes felelősségét előíró rendelkezésektől várják a cégek biztonságosabb működését.

A magyar átalakítás így a brit és japán példát követné, ahol egy font, illetve egy jen szükséges a cégalapításhoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.