Gazdaság

Megkezdődhet a Globus tőzsdei kivezetése

Megkezdődhet a Globus részvények tőzsdei kivezetése, miután a tőzsde vezérigazgatója jóváhagyta a francia Union Fermiére Morbihannaise Société Coopérative Agricole (UFM) tőzsdei ajánlatát.

A francia CECAB csoporthoz tartozó UFM február végén tett nyilvános vételi ajánlatot a Globus részvényeire 460 forintos áron. A részvényesek a május 31-i rendkívüli közgyűlésen határoztak a Globus részvények tőzsdei kivezetéséről.

A tőzsde 2006. június 22-én hiánypótlást kért a korábban benyújtott tőzsdei ajánlat tervezet helyesbítésére és most a helyesbített ajánlatot hagyta jóvá. A francia UFM a nyilvános vételi ajánlatban, a CECAB Holding Hungary Kft.-n keresztül 51,13 százalék tulajdont szerzett a konzervipari társaságban.

A vételi ajánlat során a Globus korábbi többségi tulajdonosi körének – a német DEG, Temesfői István, a Temesfői érdekeltségébe tartozó TEBIMPEX GmbH és Jéhn József – tulajdoni hányada 57,35 százalékról 26,21 százalékra csökkent.

Az UFM a korábbi főtulajdonosi körrel kötött opciós megállapodásokat, amelyek értelmében legkésőbb 2011-ig a Globus 100 százalékban a francia cég tulajdonába kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik