Gazdaság

Górcső alatt az elutasított HEFOP-pályázatok

admin
admin

2006. 06. 27. 11:29

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a HEFOP-pályázat (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program) nagyon sikeres volt, és már jóval lezárulása előtt látszott, hogy elfogy a pénz. Az elmúlt hetekben derült ki, hogy 560 pályázó anyagát elbírálás nélkül utólag dobták vissza a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program jelentkezői közül.


A képzési tevékenység támogatásától a rengeteg kis- és középvállalkozás mellett olyan nagyok is elestek, mint például a Bombardier. A semmisnek nyilvánított dokumentumok a HEFOP 3.4.1. pályázatára április 6-23. között beadott pályázatok voltak, írja a Klub Rádió Online.

Az uniós fejlesztési pénzek elosztása felett őrködő új kormányzati hivatal vezetője arról is beszélt, hogy a támogatások felhasználásának követésére szigorú belső, ellenőrző szervezet hoznak létre. Mint mondta: bizonyára lesznek olyanok, akik panaszkodnak majd a sok bürokratikus követelmény miatt, de a kormány és a pályázók sem vállalhatják annak kockázatát, hogy Brüsszel visszakérje a pénzt helytelen felhasználás miatt.

Bajnai Gordon tervei között említette, hogy a 2. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében érkező pénzek felhasználásáról a szakmai, civil és tudományos élet jelentős szereplőinek bevonásával alapos társadalmi egyeztetési folyamatot kezdenek. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szeretne valamilyen módon a parlament felé is beszámolni, mert a terv alapján létrejövő fejlesztések megvalósítása három kormányzati ciklust ölelnek át.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23:  A Police officer stands guard near the Manchester Arena on May 23, 2017 in Manchester, England.  At least 22 people were killed in a suicide bombing at an Ariana Grande concert at Manchester Arena which was packed with children. It is the worst terrorist incident on British soil since the London bombings of 2005.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.