Gazdaság

Górcső alatt az elutasított HEFOP-pályázatok

admin
admin

2006. 06. 27. 11:29

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a HEFOP-pályázat (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program) nagyon sikeres volt, és már jóval lezárulása előtt látszott, hogy elfogy a pénz. Az elmúlt hetekben derült ki, hogy 560 pályázó anyagát elbírálás nélkül utólag dobták vissza a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program jelentkezői közül.


A képzési tevékenység támogatásától a rengeteg kis- és középvállalkozás mellett olyan nagyok is elestek, mint például a Bombardier. A semmisnek nyilvánított dokumentumok a HEFOP 3.4.1. pályázatára április 6-23. között beadott pályázatok voltak, írja a Klub Rádió Online.

Az uniós fejlesztési pénzek elosztása felett őrködő új kormányzati hivatal vezetője arról is beszélt, hogy a támogatások felhasználásának követésére szigorú belső, ellenőrző szervezet hoznak létre. Mint mondta: bizonyára lesznek olyanok, akik panaszkodnak majd a sok bürokratikus követelmény miatt, de a kormány és a pályázók sem vállalhatják annak kockázatát, hogy Brüsszel visszakérje a pénzt helytelen felhasználás miatt.

Bajnai Gordon tervei között említette, hogy a 2. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében érkező pénzek felhasználásáról a szakmai, civil és tudományos élet jelentős szereplőinek bevonásával alapos társadalmi egyeztetési folyamatot kezdenek. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szeretne valamilyen módon a parlament felé is beszámolni, mert a terv alapján létrejövő fejlesztések megvalósítása három kormányzati ciklust ölelnek át.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Image: 73483992, A hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok a budapesti Hősök terén, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepségen, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.