Gazdaság

7500 fős leépítés az Allianznál

A német biztosítóóriás, az Allianz közel 7500 munkahelyet szüntet meg globálisan. A lépéstől a biztosító a költségek csökkentését és a szolgáltatás javulását várja – írja a BBC.

Az elbocsátások mind a német, mind a nemzetközi irodákat érinti, beleértve a Dresdner Kleinwort Wasserstein befektetési bankot is.


A létszámleépítést döntően Németországban hajtják végre: mintegy 5 ezer állást a németországi biztosítási ágazatban számolnak fel, további 2480-at pedig a Dresdner Banknál, szintén főként Németországban – áll a cég közelményében.


A mintegy 40 ezer főt foglalkoztató müncheni vállalat szerint a vállalat átalakítása mintegy 500 millió eurónyi költségmegtakarítást eredményez majd. Az Allianz jelenlegi 21 németországi irányítási központjainak számát 10-re redukálják az átalakítás során – áll a biztosítótársaság közleményében.


A Dresdner Banknál, ahol külön lakossági, vállalkozói és beruházói banki, illetve üzleti szolgáltatói részlegeket hoznak létre, azt remélik, hogy az átszervezés hatására teljesíthető a 2008 évi cél, 12 százalékos részvényenkénti adózott eredmény elérése. Az Allianz egysége, a Dresdner a jövőben Dresdner Kleinwort néven működik majd tovább.


A leépítés a magyarországi vállalatot nem érinti – tudta meg a FigyelőNet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik