Gazdaság

Helye lesz a franchise-nak az NFT II-ben

Ezek száma jóval meghaladja a kétszázat, de megbízható információk a szövetségnél nem állnak rendelkezésre arról, hogy a sajtóban vagy az interneten megjelenő, s magukról franchise-vállalkozásként nyilatkozó cégek valójában tervezik vagy gyakorolják a franchise-hálózat működtetését. A meghívást elfogadó társaságok, illetve képviselőik érdeklődéssel hallgatták a programot, amelynek keretében elsőként bemutatkozott a szövetség új elnöke, Lavotha Ildikó, a High Care Cosmetics tulajdonos-igazgatója.

A rendezvény meghívott előadója Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója volt, aki bevezetőként általános áttekintést adott az aktuális gazdaságpolitikai helyzetről. Ennek keretében beszámolt a hétvégi érdekegyeztői találkozóról is, amelyen a VOSZ képviselőjeként vett részt, s ahol a miniszterelnök első alkalommal ismertette részletesebben kormányának programját.

Krisán László előadásában ismertette a Széchényi-kártya mint az egyik legkedvezőbb feltételekkel jellemezhető pénzforrás újabb kiterjesztésének tervét. Az új termék lehetővé tenné a franchise-rendszerek számára a rendszergazda és partnerei közötti konstrukción belüli elszámolást, amely így növelhetné a hálózatok pénzügyi stabilitását. A fejlesztés tervét a KA-VOSZ a szövetséggel, s így annak tagjaival is egyezteti, hogy szemben néhány utóbbi időben kiírt és a franchise-vállalkozásokat is érintő pályázatnál a franchise összefüggéseit figyelembe vevő módon életszerűbb lehessen.

A szövetség főtitkára röviden áttekintette a 15 év fontosabb eseményeit, az 1991. évi alakulástól az 1992-ben megrendezett első nemzetközi franchise-konferencia és kiállítás megrendezésén keresztül az eredményekig és aktuális problémákig, s az ezekből adódó feladatokig. Valamint szó esett a franchise második Nemzeti Fejlesztési Tervben betölthető helyéről és szerepéről, valamint a szövetség ez irányú lobbitevékenységéről.

Az esemény végén több franchise-rendszer jelezte a szövetséghez történő csatlakozás szándékát, amit – érdekes módon – néhány, a rendezvényen részt venni nem tudó társaság is bejelentett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik