Gazdaság

NABI: áprilisban döntenek a végelszámolásról

A NABI Autóbuszipari Rt. április 27-re összehívott közgyűlésen várhatóan döntés születik a társaság végelszámolásáról. Ez része annak az idén február közepén zárult tranzakciónak, amelyben a NABI megállapodott a hitelezőivel.

A szerződés szerint a NABI a hitelezőknek értékesíti száz százalékos leányvállalata, a NABI Inc. részvényeit, a NABI Rt. üzletét és a kaposvári gyárát. A továbbiakban a vevők viszik tovább a NABI üzletmenetét, és gyakorolják a NABI Rt.-t korábban megillető jogokat, átveszik a NABI Rt. vevőivel, beszállítóival, hitelezőivel és munkavállalóival szemben fennálló kötelezettségeket. A vevők 2 millió dollár készpénzt fizetnek, ami a végelszámolás költségeinek kifizetését követően a NABI részvényeseit illeti majd meg.

A napirenden új felügyelő bizottsági tagok megválasztása is szerepel, továbbá új igazgatósági tagok választása abban az esetben, ha a közgyűlés nem hagyná jóvá a végelszámolással történő megszüntetést.

A Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forgó NABI az IFRS szerint készült konszolidált gyorsjelentése alapján a 2005. évet 27,359 millió dollár konszolidált veszteséggel zárta. A veszteség 57,7 százalékkal kevesebb az előző évinél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik