Gazdaság

Életkorkövető cafeteria rendszerek

admin
admin

2006. 03. 23. 16:08

A cafeteria rendszer legnagyobb előnye, hogy a dolgozó maga válogatja össze a juttatások fajtáját. A fiatalabbak jellemzően az otthoni internetet, az egészségpénztári befizetést és az étkezési jegyet választják, közölte lapunk megkeresésére Horváth István, a Mercer Emberi Erőforrás Tanácsadó munkatársa. A pályakezdők baleset-biztosítást, illetve kisebb összegű nyugdíjpénztári hozzájárulást igényelnek leggyakrabban.

A középkorú munkavállalók már életbiztosítást és nagyobb összegű nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulást igényelnek. A családosak legfőképp a beiskolázási segélyt, illetve az étkezési jegyeket és az egészségpénztári hozzájárulást favorizálják. A nyugdíjhoz közel állók nagy összegű nyugdíj- és egészségpénztári befizetés mellett teszik le voksukat, fűzte hozzá Horváth.

A cafeteria rendszer alsó pénzügyi határa évi 60-70 ezer forint körül mozog kisvállalkozások esetében, ez azonban a cég méretétől és az egyedi döntési folyamatoktól függően változhat. Közepes méretű cégek esetében az éves átlag elérheti a 150-200 ezer forintot is.

A természetbeni juttatásokat terhelő adó múlt év szeptember elsejétől 17 százalékkal nőtt, a különböző juttatásokat tartalmazó cafeteria azonban nem vesztette el népszerűségét sem a munkaadók, sem a munkavállalók körében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.