Gazdaság

Az OTP-hez kerül az ATM-ek fele

Ősztől átveszi az Euronet 300 bankjegykiadó automatáját az OTP Bank, így a hazai ATM-ek több mint felén a legnagyobb hitelintézet logója szerepel majd – írja a Világgazdaság.

A tranzakcióval az OTP Bank ügyfelei járnak a legjobban, viszont az érintett ATM-eket kedvezményesen használó kártyabirtokosoknak sem kell áremelkedéssel számolniuk.

Az OTP Bank szeptember 12-től birtokba veszi az Euronet jelenlegi Bankomat-logós 300 ATM-jét, amelyek ezt követően a legnagyobb hazai bank emblémájával működnek tovább: tekintettel arra, hogy az OTP Bank jelenleg nagyjából másfél ezer bankjegykiadó automatát üzemeltet, ősztől e társaság égisze alatt működik a nem egészen 3400 hazai ATM több mint fele.

A két társaság közötti tranzakcióval az OTP Bank ügyfelei járnak a legjobban, hiszen hozzávetőlegesen ötödével nő az olyan automaták száma, amelyet sajátként – vagyis más bankénál jóval olcsóbban – használhatnak. A más bankok által kibocsátott kártyák birtokosait viszont nem érinti az ügylet: az automatákat továbbra is a kibocsátó bank által megállapított díjért használhatják.

A jegybank statisztikái szerint a bankjegykiadó automatáknál végrehajtott készpénzfelvétel még mindig nagyon hangsúlyos szerepet játszik a magyar hitelintézeti ügyfelek tranzakcióiban. Az MNB adatai szerint a hazai és külföldi kibocsátású kártyákkal 2005 első felében 98,5 millió készpénzfelvételi és vásárlási műveletet bonyolítottak le hazánkban, ezek 52,76 százaléka volt ATM-készpénzfelvétel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik