Gazdaság

Nyugdíjszámlát indított az MKB

Elindította nyugdíj-előtakarékossági számlakonstrukcióját az MKB Bank Rt. – tudatta lapunkkal a hitelintézet.

A számla hosszú távú megtakarítási forma azoknak, akik nyugdíjjogosultságuk eléréséig – de legalább három évig – maguk kívánják kezelni nyugdíj-előtakarékossági befektetéseiket, és visszavonulásukat követően magasabb jövedelemhez kívánnak jutni.

Az egyéni befizetések után nyugdíj-előtakarékossági támogatás jár, amely az évente befizetett összeg 30 százaléka, maximum 100 ezer forint lehet. Ugyanakkor, ha az ügyfél 2020 előtt éri el a nyugdíjkorhatárt, a támogatás összege évente 130 ezer forint is lehet.

Adóoptimalizálási szempontból fontos tudni, hogy a nyugdíj-előtakarékossági támogatás önálló, nem vonják össze más, önkéntes megtakarítás után járó szja-kedvezménnyel.

A számla tulajdonosa maga határozhatja meg egyéni befektetési portfóliója összetételét saját kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően: mindehhez az MKB Bank – mint azt közleményében ígéri – igény esetén tanácsadási szolgáltatásokat nyújt. A befektetés összege változtatható: az ügyfél maga határozhatja meg, hogy mikor, mennyi pénzt helyez el a számlán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik