Gazdaság

Jól teljesítettek a Budapest Bank kkv-ügyfelei

A pályázatokon a cégek technológiai korszerűsítésre összesen 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak, mely a teljes, mintegy 15 milliárd forintos forrás közel 22 százaléka.

A pénzintézet ügyfelei által benyújtott és kedvezően elbírált pályázatok száma meghaladta az országosan benyújtott 1332 pályázat közel 19,7 százalékát. A nyertes pályázatokban a leggyakoribb beruházási célként a gépvásárlás mellett az ingatlanépítés szerepelt. Az idei év első felében a technológiai korszerűsítésre rendelkezésre álló 4,5-5 milliárd forintra várhatóan április elejétől május közepéig pályázhatnak a kis- és középvállalkozások.

A GVOP keretében a vállalkozások technológiai korszerűsítésre tavaly két szakaszban, március 1-jétől április 1-jéig, illetve augusztus 15-től szeptember 16-ig pályázhattak. Az első szakaszban 670 sikeres pályázó jutott több mint 7,9 milliárd forinthoz, míg az év második felében összesen 7,1 milliárd forint került kiosztásra 662 nyertes pályázó között. Az év első felében a Budapest Bank 136 nyertes ügyfele 1,9 milliárd forinton osztozott, míg a második szakaszban a bank 127 ügyfele nyert el 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

A Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitel kihelyezésében a Budapest Bank is részt vállal, tavaly szeptember óta a bank ügyfelei összesen közel 1,9 milliárd forint kedvezményes hitelhez jutottak, s ezzel a kihelyezésben a Budapest Bank a kereskedelmi bankok között a negyedik helyen áll. A hitelcél a magyar gazdaság általános versenyképességének fejlődését szolgáló modernizáció, az infrastruktúra- és a technológiafejlesztést előmozdító beruházások támogatása, valamint a magántőke közszolgáltatások végzésébe való bevonásának elősegítése. Új hitelcélként megtalálhatók a beszállítói tevékenység, az innováció, a turisztikai vonzerők, és a gyógyturizmus fejlesztéséhez, valamint a filmgyártáshoz és – terjesztéshez, illetve a környezetvédelemhez kapcsolódó beruházások is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik