Gazdaság

Jól teljesítettek a Budapest Bank kkv-ügyfelei

admin
admin

2006. 03. 16. 12:31

A pályázatokon a cégek technológiai korszerűsítésre összesen 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak, mely a teljes, mintegy 15 milliárd forintos forrás közel 22 százaléka.

A pénzintézet ügyfelei által benyújtott és kedvezően elbírált pályázatok száma meghaladta az országosan benyújtott 1332 pályázat közel 19,7 százalékát. A nyertes pályázatokban a leggyakoribb beruházási célként a gépvásárlás mellett az ingatlanépítés szerepelt. Az idei év első felében a technológiai korszerűsítésre rendelkezésre álló 4,5-5 milliárd forintra várhatóan április elejétől május közepéig pályázhatnak a kis- és középvállalkozások.

A GVOP keretében a vállalkozások technológiai korszerűsítésre tavaly két szakaszban, március 1-jétől április 1-jéig, illetve augusztus 15-től szeptember 16-ig pályázhattak. Az első szakaszban 670 sikeres pályázó jutott több mint 7,9 milliárd forinthoz, míg az év második felében összesen 7,1 milliárd forint került kiosztásra 662 nyertes pályázó között. Az év első felében a Budapest Bank 136 nyertes ügyfele 1,9 milliárd forinton osztozott, míg a második szakaszban a bank 127 ügyfele nyert el 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

A Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitel kihelyezésében a Budapest Bank is részt vállal, tavaly szeptember óta a bank ügyfelei összesen közel 1,9 milliárd forint kedvezményes hitelhez jutottak, s ezzel a kihelyezésben a Budapest Bank a kereskedelmi bankok között a negyedik helyen áll. A hitelcél a magyar gazdaság általános versenyképességének fejlődését szolgáló modernizáció, az infrastruktúra- és a technológiafejlesztést előmozdító beruházások támogatása, valamint a magántőke közszolgáltatások végzésébe való bevonásának elősegítése. Új hitelcélként megtalálhatók a beszállítói tevékenység, az innováció, a turisztikai vonzerők, és a gyógyturizmus fejlesztéséhez, valamint a filmgyártáshoz és – terjesztéshez, illetve a környezetvédelemhez kapcsolódó beruházások is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.